Bransjenyheter

Testmetode for kabelskjøt

2021-10-08
Testmetode forkabelskjøt
1. Temperaturfølerkabel type Temperaturmåling: Temperaturfølerkabelen plasseres parallelt med kabelen. Når kabeltemperaturen overstiger den faste temperaturverdien, kortsluttes følerkabelen og et alarmsignal sendes til kontrollsystemet. Ulempene med vanlige temperaturfølende kabler er: destruktiv alarm, fast alarmtemperatur, ufullstendig feilsignal, upraktisk systeminstallasjon og vedlikehold, og lett skade på utstyr.
2. Temperaturmåling av termistortype: Termistor kan brukes til å måle temperaturen på kabelen, men det er en analog utgang. Den må forsterkes av signalet og A/D konverteres til mottak. Hver termistor må kobles individuelt, ledningene er kompliserte og termistoren er enkel. Mengden skader og vedlikehold er stor, og sensoren har ikke egenkontrollfunksjon og må kontrolleres ofte.
3. Temperaturmåling av infrarød sensor: infrarød sensor bruker alle objekter hvis temperatur er høyere enn absolutt null for å sende ut infrarød strålingsenergi til det omkringliggende rommet. Den infrarøde strålingsenergien til et objekt og dets fordeling i henhold til bølgelengden er nært knyttet til overflatetemperaturen. Derfor, ved å måle den infrarøde energien som utstråles fra selve objektet, kan overflatetemperaturen måles nøyaktig.
4. Temperaturmåling av termoelementtype: Termoelementoverføringssignalet krever en spesiell kompensasjonslinje, og overføringsavstanden bør ikke være for lang. Det er ikke egnet for den faktiske situasjonen der kabelhodet har en bred distribusjonsflate; termistoren er vanligvis en platinamotstand, som vanligvis krever tretrådsoverføring og balansert broutgang. Overføringsavstanden bør ikke være for lang, og anti-interferensevnen er dårlig.
5. Temperaturmåling av integrert kretstype: Det er mange typer temperaturmålingselementer av integrert kretstype, blant dem har det nåværende utgangselementet en større indre motstand og er egnet for langdistanseoverføring. Vanligvis er de små i størrelse og kan forsegles ved målepunktet med en termisk ledende silikonharpiks, som er motstandsdyktig mot korrosjon, fuktighet og høye temperaturer. Den eksterne ledningen ledes ut av to ledninger for å overføre data, men den er sterkt påvirket av den elektromagnetiske kraften ved målepunktet.
6. Optisk fiber distribuert temperaturovervåking: Det optiske fiberdistribuerte temperaturmålingssystemet er et relativt avansert system. Temperaturmålingen fullføres ved å generere den omvendte Raman-spredningstemperatureffekten til laserpulsen som sendes i den optiske fiberen. Det nyeste optiske fiberdistribuerte temperaturovervåkingssystemet tillater en optisk fibersløyfelengde på opptil 12 km og en målenøyaktighet på ±1°C.
Brass Flexible Cable Gland
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept